GÖNÜLLERİ ISITAN SICAK İKRAMLAR

GÖNÜLLERİ ISITAN SICAK İKRAMLAR

Proje, aşçılık kurslarında görev almakta olan usta öğreticilerimizin ve kursiyerlerinin Ramazan Ayı münasebetiyle oruçlu olmalarından kaynaklı kurslarında yaptıkları uygulamaları tüketememelerinden yola çıkılarak oluşturulmuştur.Bu süre içerisinde, aşçılık kursu usta öğreticilerimizin mutfaklardan birinde bir araya gelerek, bu uygulamaların çeşit ve miktarlarını arttırarak Sosyal Yardımlaşma  Ve Dayanışma Vakfından elde edilen  4’ü tek başına yaşayan  yaşlılarımıza, 12’si  3 ve üzeri nüfusa sahip 16 ailemize olmak üzere toplamda 47 kişiye ulaşılmaktadır.

Projemizde,  haftanın 6 günü çorba, ana yemek, pilav/makarna ve haftada bir tatlı olmak üzere iftarlık sıcak yemek çıkartılmaktadır. İftara yakın saatlerde tamamlanan bu sıcak yemekler, gelebilen ailelerin kaplarına doldurularak gönderilirken, gelemeyen ailelerimizin yemekleri bir gün önce kendilerinden alınan boş kaplarına doldurularak şahsi aracımızla kapılarından teslim edilmektedir.

Bu süreçte yemekler için gerekli olan tüm malzemeler kurumdaki yardımsever çalışanlarımızdan, ilçe halkından, esnafımızdan ve çeşitli illerde yaşayan Borçkalı hayırseverlerden sağlanmaktadır.Hayırseverlerden gelen erzaklar ramazan ayının sonuna doğru artması halinde eşit şekilde ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtılmaktadır. Hayırseverlerden gelen maddi yardımların artması durumunda  ise bu kaynaklarla  ailelerimizin çocuklarına bayramlıklar alınarak yüzlerinde gülümseme sebebi olmayı istiyoruz.

14.04.2023 225